Siirry pääsisältöön

Vko 10-11 koodausta, Kikyilyä ja lasten sairastelua

Tervehdys,

viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet rikkonaiset. Lapseni ovat vuorotellen sairastelleet ja olen joutunut peruuttamaan päiviä. Kurja tilanne kouluille, mutta eipäs näille mitään voi. Olen kuitenkin saanut tehtyä Maskulle AppleSchoolManageriin tilin, tutustunut Chromebookkien enrollaamiseen organisaatiossa ja selvitellyt hyviä ohjelmia iPadeille.
Olen myös käynyt opettajien ja oppilaiden kanssa läpi jo monia tuttuja aiheita:

  • Koodausta Scratchilla
  • Quizletin ja socrativen käyttö kielten opetuksessa
  • GreenScreen ja sen käyttäminen videoissa
  • Explain Everything ja sen käyttäminen ym-tunneilla
  • Gafe- Slidesit opetuksessa ja Sheetsien tekeminen
  • Docs ja kirjoittaminen tietokoneella
Pidin myös KIKY-koulutuksen opettajille Ruskolla. Aiheena oli kouluun hankitut iPadit ja niiden käyttö opetuksessa. Huvittava havainto padeista oli se että laitteisiin oli asennettu 7 ohjelmaa koodausta varten. Kävimme läpi laitteessa olevat ohjelmat ja mahdolliset tarpeet uusille. Monet eivät tiedä hyvistä ohjelmista, joten niiden esittelyt ovat tärkeitä asioita. Huomasimmekin monia tarpeita ja samalla myös hyviä ohjelmia, joita löytyi tableteilta joista opettajilla ei ollut tietoa. Mukava rento koulutustilaisuus ja toivottavasti saamme pidettyä niitä lisää kevään aikana. 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Terv.
Riku


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 46, koodaamista, videoita ja uusi näppäimistö tableteille

Tervehdys,
viikko on taas takana ja toivottavasti talvi tulee takaisin pikaisesti. Tällä viikolla pääsin kokeilemaan muutamia uusia ohjelmia ja kävin myös TOP-keskuksen järjestämässä matematiikkakoulutuksessa. Siellä keskityimme matematiikan opiskeluun tableteilla. Vastaan tuli muutama hyvä ohjelma, joista lähes kaikki olivat ilmaisia. Ainainen haaste näissä koulutuksissa on se että löytyvätkö ohjelmat myös muille alustoille (Android, Windows ja Chrome). Tässä kuitenkin kuva iPadille olevista matematiikan ohjelmista, joita kannattaa testata:
Hyvien ja toimivien ohjelmien etsiminen on yksi osa hanketta, mutta välillä tuntuu ettei testaamiseen ole juurikaan aikaa. Olen pitkään etsinyt hyvää ohjelmaa videoiden editointiin Chromebookilla (erityisesti sellaista jolla pystyy tekemään esim. GreenScreeniä). Ohjelmia on muutamia, mutta ne ovat maksullisia ja vaativat paljon verkolta.
Googlen puolella tulevasta päivityksestä ei ole vieläkään saapunut juurikaan tietoa. Laitteet joille Android-ohje…

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…

Viikot 12-13, Kikyä, musiikinopetusta ja uusi blogi

Hei,

viimeiset viikot ovat menneet vauhdilla. Päivät kouluissa ovat täysiä ja niiden päälle olen jatkanut koulutuksia pitämällä Kiky-koulutuksia opettajille.
Aiheina on ollut videoiden tekemistä iMoviella ja GreenScreenin käyttöä videoiden teossa. Monissa kouluissa olemme myös käyttäneet GreenScreeniä uutisten, esitysten, sääkarttojen ja englannin kielisten esitysten tekemiseen. GreenScreen by DoInk näyttäisi olevan yksi parhaita ohjelmia videoiden tekoon. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana videoiden tallentamisessa, jotta ne jäävät laitteelle. Muutamat oppilaat ovat sormiensa kanssa vikkeliä ja samalla saavat hukattua tekemänsä videot. Videoiden teossa unohtuu välillä myös äänet. iPad ja muut tabletit tallentavat ääntä pienestä mikistä ja välillä välimatka laitteeseen saattaa olla todella pitkä. Siksi kannattaa ainakin kokeilla jotain bluetooth mikkiä. Itselläni ainakin ihan perus kuuloke, jossa on mikki, toimi hienosti äänen nauhoitukseen. Tietysti äänet voi myös lisätä jälkikäteen, …