Siirry pääsisältöön

Ensimmäiset koulujen päivät!

Ensimmäiset viikot "Yhdessä eteenpäin-digiloikka" ovat takana. Hanke on aloitettu kiertämällä kouluja ja tutustamalla ihmisiin kaikissa 24:ssä koulussa. Kiertäminen on mukavaa sillä ihmiset ovat ottaneet hankkeen hienosti vastaan. Kysymyksiä on tullut paljon ja onneksi olen pystynyt vastaamaan moniin niistä. Kouluissa opettajat ovat kyselleet hyvistä ohjelmista ja kalenterini on hiljalleen alkanut täyttyä. Monissa kouluissa on kyselty paljon koodaamisesta ja sen tuomisesta oppilaille. Kirjoitan kaikista tunneista suunnitelmat Opentunti.fi palveluun ja ne löytyvät sieltä julkisina. Olen myös autellut oppilaita eri kouluissa niin Gafen kuin tietokoneiden kanssa. Otimme myös Maskussa koulunkäynnin ohjaajien kanssa henkilökohtaiset iPadit käyttöön.
Samalla myös itse hankepäivät kouluissa ovat alkaneet. Ensimmäinen virallinen päivä oli kakkosluokkalaisten kanssa tutustumista Gafe:seen ja sen käyttöön. Kirjautuminen ja sähköpostin lähettäminen olivat tuntien aiheet.
Toisena päivänä aloitimme päivän 3.lkn kanssa Poppletteja tekemällä (hyvä ohjelma alakouluihin!). Siitä jatkoin 6.lkn kanssa harjoittelemaan Classroomin käyttöä. Liityimme kurssille ja teimme siellä muutamia tehtäviä englanniksi. Seuraavaksi aloitimme 4.lkn kanssa Slidesien teon ryhmissä. Lopuksi teimme 6.lkn kanssa niin Slideseja ja LucidCharts-mindmappeja kannettavilla.
Kolmentana päivänä harjoittelimme 5.lk kanssa kuvien lähettämistä Google Driveen omista puhelimista. 4.lk kanssa teimme videoita iMoviella ja lähetimme ne Driveen. Sieltä opastin opettajat jakamaan nämä leffat oppilaiden vanhemmille. Toisen 4.lkn kanssa kuvailimme elokuvia ja editoimme niitä Windowsin elokuvatyökalun kanssa. Valmiit tuotokset laitettiin Driveen opettajan tekemään kansioon. Lopuksi harjoittelimme 5.lkn kanssa äänen tallentamista iPadeilla ja tuotosten siirtämistä Driveen.
Neljäs päivä alkoi yläkoulussa 7.lkn kanssa PuppetPals2 ja Morfon parissa. Ajatuksena oli harjoitella niiden käyttöä, jotta oppilaat voisivat tehdä vuoropuheluita englanniksi ja lähettää nämä videot opettajalle. Seuraavalla tunnilla jatkoin saman ryhmän kanssa ViLLE:n parissa ja Google Classroomiin käyttöönotossa. Seuraavat kaksi tuntia harjoittelimme kahden 7.luokan kanssa Garagebandin ja LaunchPadin käyttöä. Samalla kävimme läpi sen miten tuotokset siirretään Driveen.
Työtä on siis riittänyt ja tämä on vasta alku. Kaikkiin näihin tunteihin löytyy simppelit ohjeet Opentunnista, joten sinne kannattaa suunnata katsastamaan ne, jos nämä työt kiinnostavat itseäsi. Laitan linkit myös tänne kun suunnitelmat ovat valmiita!

Tästä se alkaa..

-Riku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…