Siirry pääsisältöön

Vko 7- Videoita, kuvia ja tekstiä

Hei,

talviloma on alkanut, mutta sitä ennen on aika tämän viikon päivitykselle. Maanantain vietin yläkoululla auttaen hieman opettajia ja selvitellen hankkeen kevättä. Samalla kokeilin uusia ohjelmia ja ideoita tunneille.
Tiistain vietin Maskussa ja ensimmäiset tunnit kuluivat iMovien ja GarageBandin parissa. Seuraavilla tunneilla pääsimme tekemään esityksiä kuudesluokkalaisten kanssa Explain Everythingillä. Viimeisen tunnin teimme oppilaiden kanssa videoita GreenScreeniä käyttäen. Oppilaat puhuivat vuorosanat saksaksi ja videoiden taustat olivat esim. torilta tai vastaavasta. Keskiviikon ja torstain vietin Ruskolla. Keskiviikkona koodasimme neljä tuntia kahden eri ryhmän kanssa Scratchilla. Harjoittelimme myös esitysten tekemistä Google Slidesilla. Oli hienoa huomata että oppilaat saivat tehtyä esityksiä hyvällä vauhdilla ja samalla huomasivat ettei esityksiin tarvitse laittaa kauheasti tekstiä. Tekstin voi tarvittaessa laittaa esittäjän muistiinpanoihin ja kertoa siitä.
Torstaina aloitin päivän 1-2. luokkalaisten kanssa koodaten Scratch Jr.lla. Seuraavat tunnit harjoittelimme 5-6. luokkalaisten kanssa kuvien käsittelyä PIXLR.com palvelussa. Lopuksi koodasimme 3-4.luokkalaisten kanssa scratch.mit.edussa.
Perjantaina tein kierroksen monessa koulussa. Ensimmäinen tunti meni auttaessa 2. luokkalaisia tekstin tuottamisessa Google Docsiin. Toinen tunti kului videon editoinnissa 4. luokkalaisten animaatioprojektissa. Kaksi seuraavaa tuntia vietin yläkoulussa auttaessa opettajaa käyttämään Formsia ja Google Drivea ensimmäistä kertaa. Lopuksi kävin näyttämässä muutamalle alakoulun opettajalle GreenScreenin käyttöä.

Nyt mukavaa lomaa ja palataan asiaan taas viikolla yhdeksän.

Terv.
Riku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…