Siirry pääsisältöön

Vko 3, koodausta, Gafea ja TVT-ops

Tervehdys,

tällä viikolla on jatkettu koodaamisen ihmeellisessä maailmassa. Scratch Jr. on ollut kovassa käytössä. Maanantain jouduin olemaan kotona kipeän lapsen kanssa. Tiistain aloitin neljän tunnin koodausputkella. Alkuun ykkösten kanssa ja viimeiset kaksi tuntia kutosten kanssa. Kaikki neljä ryhmää koodasivat ensimmäistä kertaa, joten käytimme Scratch Jr. Ykköset tekivät yksinkertaisia animaatioita ja kutoset pienen avaruuspelin. Seuraavat kaksi tuntia käytin Gafe:n slidesien tekemiseen. Harjoittelimme samalla miten kuvia haetaan luvallisesti Googlen kuvahausta CC-searchin avulla. Keskiviikko meni koodatessa Scratch:lla ja Scratch Jr.:lla. Yhden tunnin teimme slidesilla esityksiä ja lisäsimme esityksiin videoita ja hioimme pieniä yksityiskohtia. Harjoittelimme myös sitä miten esityksessä voi hyödyntää slidesin puhujamuistiinpanoja. Esityksiin tulee usein liikaa tekstiä ja esiintyjät lukevat suoraan niitä. Olisi hyvä välillä harjoitella sitä että tekstiä on vähemmän ja esittäjä kertoo enemmän. Torstaina pidimme toisen TVT-opettajien tapaamisen. Pääsimme tutustumaan Mynämäen kunnan IT-infraan. Kuulimme miten Googlen palveluita hyödynnetään heillä ja miten laitekanta on muuttunut vuosien saatossa. Samalla kuulimme hieman miten vierailemassa koulussa toimitaan laitteiden kanssa.
Keskustelimme myös TVT-ops/TVT-strategiasta. Hankkeessa olevista kunnista kolmella on sama TVT-strategia ja sitä ei ollut kovinkaan moni lukenut. Pohdimme koulujen tarpeita ja katsoimme miten Rusko ja Masku ovat tehneet erillisen TVT-opsin, Maskussa tätä ei olla vielä otettu täysin käyttöön, mutta halukkaat ovat sitä jo kokeilleet. Alla olevista linkeistä pääset tarkastelmaan kyseisiä papereita:
TVT-strategia Mynämäki,Masku ja Nousiainen LINKKI
TVT-ops Masku LINKKI
TVT-ops Rusko LINKKI

Samalla kerroin hankkeen syksystä ja tulevista muutoksista.
Hankkeemme sai lisärahoituksen AVI:lta ja se käytetään yläkoulujen opetuksen kehittämiseen, laitan asiasta lisää tietoa kun asia on täysin selvä!
Mukavaa viikonloppua!

Terv.
Riku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…