Siirry pääsisältöön

Vko 50-51 Hyvää joulua

Tervehdys,

lomille lompsis, tai ainakin piakkoin. Viimeisten viikkojen aikana pääsin koodailemaan, tekemään videoita ja katsomaan kipeitä lapsia kotona.. Toivottavasti keväällä lapset olisivat kunnossa ja hankepäiviä ei tarvitse perua. Viimeisille viikoille osui vielä muutama hankepäivä. Maanantaina 12.12 aloitimme päivän koodaamalla ensimmäiset kaksi tuntia scratch.mit.edussa. Kolmas tunti meni kymmensormijärjestelmää harjoitellessa typingstudy.com palvelussa. Se on ilmainen nettisivu, joka toimii hyvin kirjoittamisen harjoitteluun, mainokset tosin häiritsevät hieman sivuston ulkoasua. Lucia-neidon saavuttua koululle pääsimme jatkamaan 6-luokkalaisten kanssa portfolioiden tekemistä Googlen sivustolle. Osa oppilaista sai työt valmiiksi ja sivuista tuli todella hienoja. Katsoimme yhdessä läpi valmiita ja oppilaat aloittivat uusien alasivujen luomisen seuraavia töitä varten.
Tiistaina jatkoin koodauksen parissa, alkuun Scratch Jr.lla ja seuraavat kaksi tuntia Scratch.mit.edussa. Päivän viimeiset tunnit teimme musiikkia Garagebandilla. Oppilaat loivat aluksi taustalle rummut ja niiden päälle lisättiin kitara, piano ja viulut. Garagebandin tilalla voi käyttää esim. Soundtrappia, joka vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta musiikin tekemiseen.
Viimeisellä viikolla pääsin hieman pienempään kouluun. Harjoittelimme ensimmäiset kaksi tuntia 1-2 luokkalaisten kanssa koodaamista, alkuun koodaustunti.fi ja sitten siirryimme Scratch Jr:n pariin. Seuraavat kaksi tuntia koodasimme Scratch.mit.edussa 3-4. luokkalaisten kanssa. Viimeiset tunnit harjoittelimme iMovien käyttöä 5-6.luokkalaisten kanssa.

Nyt blogi siirtyy joululevolle!
Suuri kiitos kaikille kuluneesta syksystä ja erittäin hyvää uutta vuotta!

Terv.
Riku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…