Siirry pääsisältöön

Vko 49, joulu on jo lähellä

Tervehdys,

vko 49 oli hieman lyhyempi, johtuen itsenäisyyspäivästä ja minä vietin kotona kipeän tyttäreni kanssa myös keskiviikon ja torstain. Maanantaina olin kuitenkin pienemmässä koulussa jossa vietimme päivän koodaten. Ensimmäiset kaksi tuntia menivät pienempien oppilaiden kanssa kokeilemalla Scratch Jr.:llä koodaamista. Saimme luotua animaatiot ja oppilaat kyselivät miten ohjelma toimii kotona. Seuraavat neljä tuntia menivät kahden ryhmän kanssa koodaten Scratch.mit.edussa. Se on toimiva alusta, jossa on mukava luoda pelejä ja esim. animaatioita.
Perjantain vietin suuremmassa koulussa kolmasluokkalaisten kanssa. Ensimmäisellä ja kolmannella tunnilla muokkasimme kuvia PIXLR-palvelussa. Se löytyy suoraan verkosta www.pixlr.com tai ohjelman voi ladata lähes kaikille alustoille (iPad, Android yms.). Oppilaat ottivat itsestään kuvan ja kokeilivat poistaa taustalta asioita/esineitä ja kikkailimme niin värien kuin taustojen kanssa. Mukavaa hommaa, josta voi olla hyötyä kuvaamataidossa tai kun oppilaat tekevät esitelmiä ja haluavat muokata kuvia nopeasti. Toisella ja neljälle tunnilla koodasimme tutun Scrath Jr:n kanssa.
Saimme myös sovittua TVT-opettajien seuraavan tapaamisen. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle! Viimeiset viikot edessä ja sitten hetkeksi lomailemaan. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Terv.
Riku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vko 6-iPadit kovassa käytössä

Tervehdys,

mennyt viikko on kulunut suurimmaksi osaksi iPadien kanssa. Käytimme laitteita moneen hommaan ja on mukava huomata että niin oppilaat ja opettajat ovat hiljalleen huomanneet laitteiden mahdollisuudet. Tabletit toimivat monessa työssä hyvin, mutta on kuitenkin muistettava etteivät ne välttämättä riitä kokonaisuudessaan TVT:n hyödyntämiseen opetuksessa. Jossain asioissa niiden käyttölogiikka on todella turhauttava (erityisesti kun yrität lisätä kuvan tekstiin verkosta tai esim. taulukkolaskennassa). Ongelmana on se etteivät tabletit osaa käyttää tehojaan tarpeeksi hyvin esim. multitasking on täysin tyhjä arpa kun tabletit ovat pöydällä. Tietysti nämä ongelmat saadaan ratkaistua, mutta isolle osalle opettajista ja oppilaista jotkin asiat ovat todella haastavia. Otetaan esimerkiksi kuvien lisääminen tekstiin. Kun olet vihdoin päässyt kirjautumaan esim. Google Docsiin tms. huomaat ettei kuvia voi lisätä suoraan verkosta. Tällöin joudut menemään pois ohjelmasta, avaamaan selaimen…